Ecolan_37
Waarmee kunnen wij u helpen?

Wij helpen u graag verder. Op deze pagina kunt u relevante productinformatie downloaden en hebben wij de meest gestelde vragen voor u geselecteerd.

Staat uw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons via ons contactformulier.

> Wie of wat is ECOLAN® 

> Welke zekerheid biedt het bestellen van ECOLAN® EPDM folie mij?

> Hoe kom ik in contact met de adviseurs van ECOLAN®?

> Hoe werkt de bestelmodule?

> Welke levertijden worden er gehanteerd?

> Hoe kan ik goederen retour sturen naar ECOLAN®?

 

> Hoe kan ik het ontwerp (of een foto) van mijn vijver uploaden?

> Wat kan ik doen als ik de verkeerde maatvoering EPDM folie heb besteld?

> Wat kost ECOLAN® folie per m²?

> Helpen jullie met het opmeten?

> Helpen jullie ook met het leggen van de folie?

> Hoe ver gaat jullie service met betrekking tot garantie en nazorg?


> Hoe groot moet een vijver zijn?

> Wat is de juiste plek voor een vijver?

> Bamboe en riet, zijn dit planten die ik kan gebruiken?

> Hoe houd ik het water helder?


> Welke vissen zijn geschikt voor de vijver?

> Hoe diep moeten vijverplanten staan?

> Waar kan ik de planten het beste inzetten?

> Wat is de beste planttijd voor de vijver?

> Hoeveel zuurstofplanten moet ik in de vijver zetten?

 

Wie of wat is ECOLAN®
Als onderdeel van Carlisle Construction Materials BV is ECOLAN® één van de grondleggers van EPDM vijverfolie in Europa. Wij zijn producent van grondstof tot en met gereed product en doen dit allemaal vanuit het vertrouwde Kampen.

Naast ECOLAN® produceren wij ook de EPDM dakbedekking van HERTALAN® en verhandelen wij RESITRIX® (geproduceerd in onze Duitse vestigingen). Met HERTALAN® hebben wij de allereerste europese EPDM folie in huis, nu al 50 jaar geleden.
 

 

Welke zekerheid biedt het bestellen van de ECOLAN® EPDM folie mij?
ECOLAN® staat bij vijverbouwers al jarenlang synoniem voor topkwaliteit EPDM rubber vijverfolie. Deze vertrouwde kwaliteit in zowel ons product als organisatie bieden wij nu ook rechtstreeks aan de consument.

ECOLAN® is in Nederland de enige producent van EPDM vijverfolie (van grondstof tot gereed product). Als onderdeel van Carlisle Construction Materials BV staan wij 100% garant voor kwaliteit. Onze productie wordt dagelijks door een team van R&D professionals getest, dit geldt voor zowel de EPDM folie als voor de lasnaden die wij aanbrengen.

Onze productie is ISO gecertificeerd en onze materialen zijn duurzaam gecertificeerd.

 

 

Hoe kom ik in contact met de adviseurs van ECOLAN®?
Via de bestelmodule komt u automatisch in contact met onze adviseurs.  

Tevens kunt u altijd direct contact opnemen via onze contactpagina of telefonisch via 038 339 33 44 

 

Hoe werkt de bestelmodule?
De bestelmodule werkt eigenlijk heel eenvoudig. Via vijverfolie bestellen komt u in de module waarna u een aantal keuzes moet maken. Allereerst vult u uw naam en emailadres in.

Vervolgens maakt u een keuze in de vorm van uw vijver en u maakt een keuze in talud helling. Deze laatste is voor ons belangrijk om te bepalen of wij een 2D liner of een 3D liner moeten aanbieden.

De rest spreekt voor zich. Mocht u nu helemaal nog geen idee hebben dan kunt u kieze voor de 'Organische vorm', hier heeft u de mogelijkheid direct in contact te komen met onze adviseurs en kunt u uw afbeeldingen uploaden.

 

Welke levertijden worden er gehanteerd?
De levertijd van ECOLAN® EPDM vijverfolie is ca. 20 werkdagen. In verband met een eventueel tekort aan grondstoffen kan de levertijd langer duren.

* Voor de Waddeneilanden gelden afwijkende levertijden. De bovengenoemde levertijden zijn uitsluitend van toepassing voor levering in Nederland.

Hoe kan ik goederen retour sturen naar ECOLAN®?
Via onze website kunt u via het menu "Over ECOLAN®'' en vervolgens "Retourneren" uw retourzending aanmelden. Het is van belang dat u hierbij uw uw ordernummer opgeeft. Wanneer u goederen terugstuurt naar ons, dan moet u voor een juiste afhandeling van uw retourzending de originele pakbon meesturen. Voor het retour sturen, kunt u gebruik maken van het meegelevere retour-etiket. Wij nemen geen ongefrankeerde of rembourszendingen in ontvangst.

Hoe kan ik het ontwerp (of een foto) van mijn vijver uploaden?
Dit doet u via de bestelmodule, voer eerst uw naam en emailadres in en dan selecteert u de 'Organische vorm'. Hier heeft u de mogelijkheid uw bestanden te uploaden.
 

Wat kan ik doen als ik  de verkeerde maatvoering EPDM folie heb besteld?
Dan adviseren wij u contact op te nemen met onze adviseurs.

 

Hoe weet ik zeker dat ik de correcte folie maat bestel?
De zekere manier is om een adviseur van ECOLAN® de gewenste constructie te laten opmeten. Hij zal dan garant staan voor de pasvorm en afmeting. U komt in contact met één van onze adviseurs via onze contactpagina.

 

 

Wat kost Ecolan folie per m² ?
Dat is lastig te zeggen. Wij leveren een breed pakket aan mogelijkheden hebben, zowel vellen EPDM folie (2D) als complete 3D liners. Via onze bestelmodule is te achterhalen welke prijs u  voor de ECOLAN® vijverfolie betaalt.

In veel gevallen kan het voordeliger zijn om de vijver 2D op maat te maken (zeker in het geval van L-modellen). In onze bestelmodule kunt u via de Organische vijvervorm een afbeelding of tekening uploaden. Met de juiste maatvoering, berekenen wij voor u de meest efficiente en voordelige optie. 

 

 

Helpen jullie ook met het opmeten?
Ja hoor, onze ECOLAN® adviseurs staan voor u klaar om u zoveel mogelijk te ontzorgen. Tevens beschikken wij over een uitgebreid netwerk van hoveniers-
bedrijven die in gezamelijk overleg het opmeten voor u kunnen realiseren.

 

 

Helpen jullie ook met het leggen van de folie?
Bij ons is in overleg bijna alles mogelijk. Maar bij een complete vijveraanleg
(zoals aanleg filtersystemen, beplantingen ed.) adviseren wij een
vijverspecialist uit ons netwerk. Deze kan het gehele of gedeeltelijke project
voor u realiseren.

 

 

Hoe ver gaat jullie service met betrekking tot garantie en nazorg?
Heel ver! Onze EPDM vijverfolie heeft bij een volledig correcte installatie een
verwachte levensduur van 30 jaar.

 

 

Hoe groot moet een vijver zijn?
Maak een vijver niet te klein en te ondiep. Een ondiepe vijver warmt te snel op en koelt ook weer te snel af. In een grotere, diepere vijver verlopen de processen gelijkmatiger. Ga uit van een vijver met een wateroppervlak van minimaal 5 vierkante meter. Hier zal zo’n 2000 tot 4000 liter water in passen.

 

 

Wat is de juiste plek voor een vijver?
Gezellig bij het terras! Let er wel op dat de vijver voldoende zon krijgt, zeker als je graag waterlelies in je vijver wilt planten. Waterlelies, maar ook veel andere vijverplanten, hebben zonlicht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien.

Zes tot acht uur zon per dag is ideaal. Let er ook op dat er geen bladverliezende boom in de buurt van de vijver staat. Of leg in de herfst een net over de vijver zodat het blad niet in het water waait.

 

 

Bamboe en riet, zijn dit planten die ik kan gebruiken?
ECOLAN® folie is heel sterk maar met een bamboe in de buurt van de vijver blijft het oppassen. Wees extra waakzaam bij woekerende soorten als Phyllostachys die flink lange, ondergrondse uitlopers vormt en genadeloos door de vijverfolie prikt.

In de vijver nooit het echte Riet (Phargmitis australis) of de Riet-sigaar (Thypha latifolie & Thypha angustifolia) planten. De rizomen zullen zelfs door ECOLAN® folie heen groeien.

 

Hoe houd ik het water helder?
De grootste zorg is helder water. Er is geen lol aan een vijver die eruitziet als een grote pan erwtensoep. Om het water helder te houden, kun je een vijverpomp met een filter (eventueel aangevuld met een UV-filter) installeren.

Zeker als je vissen in de vijver houdt kan dit een goede oplossing zijn. In de meeste gevallen wordt een dompelpomp in de vijver gehangen en een filter net buiten de vijver geplaatst.

 

 

Welke vissen zijn geschikt voor de vijver?
Vissen zijn erg leuk in de vijver. Toch moet je van tevoren goed beseffen waar je aan begint. Van koikarpers is het wel bekend dat ze een chaos in de vijver kunnen veroorzaken. Ze woelen de bodem om en vreten de waterplanten kaal.

Maar kleine vissen kunnen ook voor problemen zorgen, vooral als je er te veel uitzet in je vijver. Beperk je tot ongeveer 20 cm vis per 1000 liter water en houd de visstand goed in de gaten. Geef ook zeker niet te veel voer, wanneer dit achterblijft raakt het water verontreinigd.

Vijvervissen die weinig problemen geven zijn goudwinde, goudelrits en sluierstaarten.

 

 

Hoe diep moeten vijverplanten staan?
Als je vijverplanten koopt, staat op het etiket hoe diep je ze moet planten. Daarbij wordt altijd uitgegaan van de afstand van het grondoppervlak tot het wateroppervlak. Zet je de plant in een plantmandje, dan moet je dus de afstand van de rand van de aarde in het mandje tot het wateroppervlak meten.

In zowel voorgevormde vijvers als folievijvers zijn vaak randen van verschillende hoogten aangebracht waarop je de mandjes kunt zetten. Eventueel kun je de niveaus met bakstenen of tegels wat verhogen maar pas op dat je de vijverfolie niet beschadigt. In een vijver met een glooiende bedding kun je de randen vullen met vijveraarde en hier de planten in zetten.

 

 

Waar kan ik de planten het beste inzetten?
Vijverplanten kun je het beste in mandjes zetten. Vul de mandjes met vijveraarde, zet de plant erin en dek af met een laagje grind. Dit voorkomt dat de vissen de grond omwoelen en de vijveraarde naar de bodem zakt.

Je kunt de vijvermandjes ook eerst bekleden met bijvoorbeeld antiworteldoek of jute. Woekerende planten kun je beter in een gesloten bak zetten. Er zijn ook mandjes in de handel die je met beugels over de rand van een vijver kunt hangen. Voor grotere waterplanten zijn ook plantzakken en plantnetten te koop.

 

 

Wat is de beste planttijd voor de vijver?
De lente is een uitstekend moment, en dan vooral de periode mei/juni als de planten al goed aan de groei zijn. Plant je later, dan zullen de planten pas een jaar later gaan bloeien.

 

 

Hoeveel zuurstofplanten moet ik in de vijver zetten?
Zuurstofplanten zijn belangrijk. De plantjes zorgen niet alleen voor zuurstof maar halen ook het teveel aan voedsel uit het water. Dit komt de waterkwaliteit ten goede.

Per vierkante meter wateroppervlak heb je een plantmandje met 4 tot 5 bosjes zuurstofplanten nodig. Fonteinkruid (Potamogeton) is geweldig voor de waterkwaliteit, maar zet ook andere zuurstofplanten in de vijver zoals hoornblad (Ceratophyllum), waterpest (Elodea) en gewoon blaasjeskruid (Utricularia vulgaris).

 

ECOLAN® EPDM vijverfolie adviseur