afbeeldingboven-1
Project uitgelicht: PlonsPlas, camping De Molenhof
9 april 2018 Ecolan
Plonsplas de Molenhof

Het nieuwe campingseizoen is weer in volle gang. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, heeft camping de Molenhof in Weerselo niet stilgezeten. Onlangs is hier een schitterend recreatiefproject gerealiseerd: de Plonsplas.

Campinggasten kunnen hier spelen met water en zand, een survivalparcours over het water afleggen of met de kabelbaan. Bij minder goed weer biedt een overdekte speellocatie uitkomst. Om de PlonsPlas te realiseren is als kwalitatief hoogwaardige afdichting gekozen voor ECOLAN® EPDM vijverfolie. 

Relatief gezien kent de winterstop maar een beperkt aantal werkbare dagen. Eén van de uitdagingen tijdens de realisatie van het project was dan ook de tijdsdruk waarin de werkzaamheden gerealiseerd moesten worden.

Camping de Molenhof

Vanaf het moment van het eerste contact tussen ECOLAN® en en camping de Molenhof is het project binnen drie weken gerealiseerd. Nadat de graafwerkzaamheden en constructie gereed was, heeft ons team van specialisten het geheel opgemeten.

Doordat wij het productieproces geheel in eigen beheer hebben, zijn wij in staat om op maat gemaakte oplossingen in een kort tijdsbestek te realiseren.

EPDM Vijverfolie

De benodigde 4.000 m2 EPDM vijverfolie is geleverd in 4 op maat gemaakte EPDM membranen (dikte 1 mm.). Het grootste membraan had hierbij een oppervlakte van 1.600 m2. Het grote voordeel van het werken met op maat gemaakte membranen is de eenvoudige en efficiënte verwerkingsmethode. Op locatie zijn er nauwelijks naadverbindingen te realiseren wat het risico op lekkages minimaliseert. Met behulp van een duidelijk legplan zijn alle membranen binnen 1 dag geplaatst en met elkaar verbonden met ECOLAN® contactlijm en multisealant.

Beschermdoek

Om de vijverfolie te beschermen tegen spelende kinderen die net iets te enthousiast in het zand scheppen, is op de EPDM folie een extra 300 grams polyfelt beschermdoek aangebracht. Deze bescherming is met ons spuitlijmsysteem verlijmd op de folie. Bovenop dit beschermdoek is nog eens ruim 60 cm. schoon aangebracht voor een maximaal speelplezier.

Plons plas - EPDM Vijferfolie
ECOLAN® EPDM vijverfolie membranen
Ecolan epdm vijverfolie
Vrijblijvend advies?

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden voor u zijn? Wilt u deskundig advies? Kom in contact met één van onze specialisten. 

 

 

Vrijblijvend advies aanvragen >   

ECOLAN® Adviesaanvraag

Deel dit bericht: