ecolan zwemvijver
EPDM zwemvijver met plantenfilter
27 oktober 2021 Ecolan
ECOLAN EPDM zwemvijver

Een natuurlijke zwemvijver in eigen tuin combineert de luxe van het zwemmen en afkoelen met het natuurlijke uiterlijk van een vijver. ECOLAN® EPDM vijverfolie is een ideaal product om in een dergelijke zwemvijver waterdichtheid langdurig te garanderen. Het is duurzaam, blijvend elastisch en ecologisch verantwoord. De combinatie van EPDM vijverfolie met een organisch filter zorgt voor een natuurlijke uitstraling.

Kenmerkend aan dit type zwemvijver is de scheiding tussen het zwemgedeelte en plantengedeelte. De planten zorgen hierbij voor een natuurlijke zuivering van het water. De matzwarte kleur van EPDM vijverfolie zorgt voor een prachtige transparantie. Hierdoor spiegelt het wateroppervlak en neemt de vijver optisch de kleuren van de tuin aan. Ook niet onbelangrijk, EPDM vijverfolie neemt warmte op uit zonlicht en dit zorgt voor een aanzienlijke winst in de watertemperatuur.

EPDM Vijverfolie op maat geleverd

In deze situatie heeft vijverspecialist Aquavita uit Driel gekozen voor 2 verschillende ECOLAN® systemen. Voor het zwemgedeelte is gekozen voor voorgevormde EPDM 3D vijverzak (1,5 mm. dik). Voor het helofytendeel (plantenfilter) hier op aangesloten een 2-D plat vel met een dikte van 1.00 mm. Dit alles is, na voltooiing van alle constructie werkzaamheden op locatie opgemeten en in kaart gebracht. Na het aanbrengen van ECOLAN beschermdoek op de ondergrond is de EPDM folie in twee delen geplaatst waarbij op de tussenmuur de connectie is gerealiseerd. Vijverspecialist Aquavita uit Driel 

De nodige foliedoorvoeren welke naar het filtersysteem gaan zijn eveneens waterdicht aangesloten op onze ECOLAN® EPDM folie.

Constructie zwemvijver
ECOLAN® beschermfolie
Totaaloplossingen voor Tuinprofessionals

De succesvolle combinatie van vakmanschap en de juiste kwalitatieve producten zorgen voor een prachtig eindresultaat én een tevreden eindklant. Wij werken hierbij intensief samen met AUGA, de specialist op het gebied van watertechniek. Dit resulteert in een sluitend vijveradvies voor ieder project. Vanaf aanvraag tot aanleg zijn zowel wijzelf als AUGA betrokkenen geweest bij het project en hebben wij de tuinprofessional intensief begeleid.

Om bij dit project de zwemvijver glashelder en op de juiste waterkwaliteit te houden is gebruik gemaakt van een met lava gevuld plantenfilter ook wel helofytenfilter genoemd. Dit alles in combinatie van een UVC apparaat om de helderheid te garanderen. Dit alles is ondergebracht in 1 van de paradepaardjes op gebied van techniek nl. de AUGA techniekput van het type AquaTec UV-2. Hierin zit zeer compact de UVC en kwaliteitspomp weggewerkt zodat dit maar een kleine ruimte in beslag neemt in de tuin. Het geheel is plug-and-play! 

De geplaatste regelbare pomp is zeer energiezuinig. Doordat de pomp regelbaar is kan deze in de winter op een laag toerental worden gezet wat een enorme stroombesparing geeft.

Lees meer over onze samenwerking met AUGA op de blogsite van ons moederbedrijf Carlisle Construction Materials B.V

Realisatie EPDM zwemvijver | ECOLAN®
Realisatie EPDM zwemvijver | ECOLAN®
AUGA Watertechniek | ECOLAN®
Realisatie EPDM zwemvijver | ECOLAN®
Vrijblijvend advies?

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden voor u zijn? Wilt u deskundig advies? Kom in contact met één van onze specialisten. 

 

Vrijblijvend advies aanvragen >   

ECOLAN® Adviesaanvraag

Deel dit bericht: