afbeeldingboven-1
ECOLAN® sponsor N.K. Tuinaanleg
21 februari 2018 Ecolan
Nationale Wedstrijd Tuinaanleg | ECOLAN EPDM vijverfolie

In drie dagen een complete tuin aanleggen waarin veel facetten van het hoveniersvak zijn verwerkt. Dat is de opdracht die aankomend vaklieden tijdens de consumentenbeurs TuinIdee ( 22 t/m 24 febr. Brabanthallen) uitvoeren. Het beste team mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen Tuinaanleg noemen. Het winnende team zal Nederland eveneens vertegenwoordigen tijdens EuroSkills 2018 in Budapest!

 

De deelnemende teams zijn geselecteerd tijdens speciale kwalificatieronden, die de afgelopen weken op vier plaatsen in het land zijn gehouden en waaraan in totaal 17 teams hebben deelgenomen.

De talenten van 8 jonge vakmensen in de leeftijd tot en met 22 jaar worden tijdens de wedstrijd op de proef gesteld. Bovendien vormen de wedstrijden een stimulans voor de deelnemers, medeleerlingen en schoolleiders om hoog in te zetten op vakmanschap. Aan de hand van een reële praktijkopdracht leggen de deelnemende teams tuinen aan waarin zij te maken krijgen met verschillende facetten van het hoveniersvak. Denk hierbij aan het uitzetten van maten en peilen. Het bewerken en aanbrengen van natuursteen en/of beton voor trappen, muren en verhardingen of het bewerken en aanbrengen van hout en houttechnieken.

Natuurlijk is er in een goed ontworpen tuin ook ruimte voor een spraakmakende vijver. ECOLAN® heeft hiervoor voorgevormde EPDM 3D liners beschikbaar gesteld waarmee de vakmensen zich naar hartenlust kan uitleven. 

 

ECOLAN EPDM vijverfolie

Deel dit bericht: