organische zwemvijver - ECOLAN EPDM vijverfolie 1145x300
Organisch gevormde zwemvijver met natuurlijk plantenfilter
30 november 2021 Ecolan

Wij geloven er sterk in dat samenwerken met professionele partners werkt. Een mooi voorbeeld van deze samenwerking is de onlangs gerealiseerde organisch gevormde zwemvijver. Een natuurlijk plantenfilter zorgt hierbij voor de zuivering van het water. Bij de realisatie van dit project zochten we de samenwerking met AUGA en Moerings Waterplanten. Het geheel is uitgevoerd door Meeuwis de Vries Tuinen uit Eerbeek

Samenwerken werkt!
ontwerptekening organisch zwemvijver

AUGA bezit alle disciplines van watertechniek. Volledig afgestemd op de wensen van de klant, waarbij vele vormen van bewegend water denkbaar zijn. AUGA levert kwalitatieve producten voor het zuiveren, bewegen, vormgeven, vitaliseren, belichten en aanleggen vijvers en waterpartijen.

Moerings Waterplanten is Europa’s grootste waterplanten kwekerij en heeft voor tuinprofessionals en hoveniers het perfecte waterplanten assortiment, ava en bio- subtraat en een complete lijn biologische waterverbetering middelen.

De watertechniek van AUGA, de kennis over een natuurlijk plantenfilter van Moerings Waterplanten gecombineerd met ECOLAN® EPDM vijverfolie. Kwalitatief hoogwaardige producten perfect op elkaar afgestemd.

De matzwarte kleur van EPDM vijverfolie zorgt voor een prachtige transparantie. Hierdoor spiegelt het wateroppervlak en neemt de vijver optisch de kleuren van de tuin aan. Ook niet onbelangrijk, EPDM vijverfolie neemt warmte op uit zonlicht en dit zorgt voor een aanzienlijke winst in de watertemperatuur.

EPDM Vijverfolie op maat geleverd

Bij dit project is gekozen voor 2D op maat gemaakt EPDM membraan. Dit betekent geen restafval tijdens en na installatie en door een efficiënte maatvoering een snelle verwerking. Een goede basis is het begin van iedere droomvijver. Dit begint al tijdens de voorbereiding. ECOLAN® adviseert en begeleidt hierbij actief. Zo is de vijver opgemeten door één van de Technisch adviseurs.

Totaaloplossingen voor Tuinprofessionals
Vrijblijvend advies?

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden voor u zijn? Wilt u deskundig advies? Kom in contact met één van onze specialisten. 

 

Vrijblijvend advies aanvragen >   

ECOLAN® Adviesaanvraag

Deel dit bericht: