Organische zwemvijver - EPDM vijverfolie 1145x300
Natuurlijke zwemvijver gerealiseerd met EPDM vijverfolie
11 september 2020 Ecolan
organische zwemvijver - Ecolan EPDM vijverfolie

Een natuurlijke zwemvijver in eigen tuin combineert de luxe van het zwemmen en afkoelen met het natuurlijke uiterlijk van een vijver. De combinatie van EPDM vijverfolie met een organisch filter zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Kenmerkend aan dit type zwemvijver is de scheiding tussen het zwemgedeelte en plantengedeelte. De planten zorgen hierbij voor een natuurlijke zuivering van het water.

Zonder dat er ook maar één duppel chloor aan te pas komt, wordt het water gezuiverd door waterplanten en substraat. Voor een optimale en natuurlijke zuivering van het vijverwater is uitsluitend een vijverpomp nodig. 

EPDM Vijverfolie op maat geleverd

Samen met hoveniersbedrijf en  groencentrum `t Mulligen uit Oldebroek realiseerden wij een inspirerende zwemvijver. Het project dient als een schoolvoorbeeld van hoe een natuurlijke zwemvijver kan worden opgebouwd. Belangrijk hierbij is een solide vlakke constructie, met rechte en gladde wanden en hoeken. 

Voor een betrouwbare afdichting is gekozen voor een 3D op maat gemaakte EPDM vijverzak. De matzwarte kleur van EPDM vijverfolie zorgt voor een prachtige transparantie. Hierdoor spiegelt het wateroppervlak en neemt de vijver optisch de kleuren van de tuin aan. Ook niet onbelangrijk, EPDM vijverfolie neemt warmte op uit zonlicht en dit zorgt voor een aanzienlijke winst in de watertemperatuur.

Constructie zwemvijver
Op maat gemaakte 3D EPDM vijverfolie
Totaaloplossingen voor Tuinprofessionals

De succesvolle combinatie van vakmanschap en de juiste kwalitatieve producten zorgen voor een prachtig eindresultaat én een tevreden eindklant. Wij werken hierbij intensief samen met AUGA, de specialist op het gebied van watertechniek. Dit resulteert in een sluitend vijveradvies voor ieder project. Vanaf aanvraag tot aanleg zijn zowel wijzelf als AUGA betrokkenen geweest bij het project en hebben wij de tuinprofessional intensief begeleid.

Lees meer over onze samenwerking met AUGA op de blogsite van ons moederbedrijf Carlisle Construction Materials B.V

Auga vijvertechniek
Realisatie zwemvijver | ECOLAN®
Realisatie zwemvijer | ECOLAN®
Realisatie Zwemvijver | ECOLAN®
Vrijblijvend advies?

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden voor u zijn? Wilt u deskundig advies? Kom in contact met één van onze specialisten. 

 

Vrijblijvend advies aanvragen >   

ECOLAN® Adviesaanvraag

Deel dit bericht: