retentie vijver header 1600x464
Project uitgelicht: realisatie retentievijver Emmen
31 juli 2019 Ecolan
uitvouwen EPDM vijverfolie

 In de strijd tegen wateroverlast te winnen zijn in de Emmense wijk Angelslo 2 retentievijvers gerealiseerd. Waterberging is een toepassing die we steeds vaker voorbij zien komen, waarbij een retentievijver vaak meerdere functies heeft. Allereerst voorkomt het natte voeten,  doordat er minder regenwater afvloeit, wordt het rioolstelsel ontlast. Het water in de vijvers kan eveneens als bluswater worden ingezet in geval van een calamiteit.

Nadat het grondwerk was verricht door Avitec Infra en Milieu heeft onze Technisch Adviseur de vijvers ingemeten en Avitec geadviseerd over de randafwerking.

Uitrollen, uitvouwen en klaar!
Afbeelding: DSC02778

Na inmeting  is 2.500 m2 uitgeleverd in 3 op maat gemaakte EPDM membranen. Het grote voordeel van het werken met op maat gemaakte membranen is de eenvoudige en efficiënte verwerkingsmethode. Op locatie zijn er nauwelijks naadverbindingen te realiseren wat het risico op lekkages minimaliseert.

2.500 m2 verwerkt binnen 3 uur! Uitrollen, uitvouwen en klaar!

Het kantoorpersoneel Avitec Infra & Milieu trommelde haar  kantoorpersoneel achter de bureaus vandaan om te assisteren bijde installatie van de EPDM folie. Ook wethouder Rene van der Weide was van de partij en trakteerde iedereen op en lekkere gevulde koek bij de koffie, geserveerd door de Börker Koffiebus.

 

Video gemaakt door Avitec Infra en Milieu

Vrijblijvend advies?

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden voor u zijn? Wilt u deskundig advies? Kom in contact met één van onze specialisten. 

 

 

Vrijblijvend advies aanvragen >   

ECOLAN® Adviesaanvraag

Deel dit bericht: