afbeeldingboven-1
Zwembad - zwemvijver - natuurlijk zwembad?
18 oktober 2017 Ecolan
Meeuwis de Vries Tuinen

In de regio van Eerbeek kom je in dit geval al gauw uit bij de specialisten van tophovenier Meeuwis de Vries en ECOLAN®. Een plan werd bedacht om bij het bestaande zwembad een helofytenfilter te realiseren. Dit type filter zuivert water tot een kwaliteit die onschadelijk is voor mens, dier en milieu. De planten die in een dergelijk filtersysteem leven, leveren zelf niet de grootste bijdrage aan de zuivering, maar dit gebeurt vooral door bacteriën die in de bodem leveren.

Kortom, een natuurlijke manier om het zwembad water helder en gezond te houden. Dit alles met weinig onderhoud, een natuurlijke uitstraling én lage energiekosten.

EPDM Vijverfolie

Om het zwembad mooi in de tuin te laten blenderen én om borg te kunnen staan voor een duurzame afdichting werd het oorspronkelijke bad bekleed met ECOLAN® EPDM vijverfolie. De matzwarte kleur van de EPDM vijverfolie zorgt voor een prachtige transparantie en niet onbelangrijk, voor een aanzienlijke winst in de watertemperatuur.

Doordat ECOLAN® EPDM vijverfolie deels bestaat uit koolstof, olie én natuurlijk rubber, neemt de zwarte folie warmte op uit het zonlicht en geeft dit af aan het zwemwater. Op een zonnige dag kan dit wel zorgen tot een temperatuurstijging van 4 graden!

ECOLAN EPDM vijverfolie
20170904_094500
20170904_094605
20170904_111304
Ons team van specialisten staat voor u klaar!

Deel dit bericht: