afbeeldingboven-1
ECOLAN® Partner Tuinprofessionaldagen 2017
1 december 2016 Ecolan
Afbeelding: Tuinprofessionaldagen

Op 17 en 18 januari organiseren de Tuinpartners, in samenwerking met haar kennispartners, het inspirerende evenement de Tuinprofessionaldagen. Het evenement vindt dit keer plaats in Burgers` Zoo in Arnhem. 

Als kennispartner van ECOLAN® zal tijdens beide dagen aanwezig zijn onze kennis met u te delen, uw te adviseren en te informeren.

Het evenement bijwonen is geheel gratis. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is u even aanmelden via de website van de Tuinprofessionals.

ZORG DAT U ERBIJ BENT EN MELD U AAN VOOR DIT UNIEKE EVENEMENT

Programma: Wat kunt u verwachten?

Hett programma is veelzijdiger dan ooit dus beter kunt u het nieuwe jaar niet beginnen. Hieronder vindt u een overzicht van de kennissessies waaraan u kunt deelnemen. 

Twee gedachten, één Tuin 

Harry Esselink en John Koomen geven hun visie op de renovatie van de tuin van familie Janssen uit Utrecht. Hoe verwerken de ontwerpers de wensen op 140 vierkante meter? Wat bepaalt hun keuze voor planten & (natuurlijke) materialen? Waarom komen ze uiteindelijk zo verschillend uit? En, hoe zou u het doen? Ervaar de dilemma’s van deze toppers in tuinontwerp. In deze duo-presentatie leert u hoe zij het aanpakken; van briefing tot en met de vraag om de opdracht.

Wat is jouw prijs?

Eén van de belangrijke en steeds terugkerende elementen in de verkoop aan particulieren is de offerteprijs. Hoe heeft u uw prijs bepaald, wat vindt u zelf van het bedrag, hoe denkt u in verhouding tot uw concullega’s te staan. En ook hoe brengt u de prijs, hoe reageren uw klanten op de prijs en hoe reageert u weer op de klanten? Irma van Herwaarden is een bevlogen en ervaren verkooptrainer. Haar workshops staan bol van ervaring maar zeker ook van interactie met de deelnemers.

Voor planten gaat liefde door de bodem

Liefde van de man gaat door de maag… Voor planten geldt hetzelfde, al gaat het dan om een goed gevulde en gezonde bodem. Planten kunnen uitstekend hun eigen voeding maken, maar om dit te kunnen doen hebben zij naast zuurstof, water en zonlicht ook mineralen nodig. En deze vinden ze in de bodem, als ze daar tenminste aanwezig én beschikbaar zijn. Want hoe zat het ook alweer met grondsoorten, pH, organische stof? En welke rol spelen micro-organismen bij het voeden van de plant? Rogier Doornbos is specialist op het gebied van bodemgezondheid en hij zal u uitleggen hoe een gezonde bodem leidt tot een gezonde, sterke plant.

Nieuwe wegen van onkruidbeheersing

De wetgeving op het gebied van chemische onkruidbestrijding lijkt continue aan verandering onderhevig. Want wat mag er nu wel en wat mag er niet? Ook van u als hovenier wordt verwacht dat u onkruid op een duurzame wijze bestrijdt. In deze kennissessie gaan wij in op de meest recente wetgeving. Ook krijgt u een goed beeld van de verschillende duurzame bestrijdingsmethodes met de voor- en nadelen en welke middelen er verboden zijn of nog toegepast mogen worden. Mike Verheij is in 2014 afgestudeerd met het onderzoek “nieuwe wegen van onkruidbestrijding voor Schiphol”. Het onderwerp heeft hem na zijn afstudeeropdracht niet losgelaten en als jonge, zelfstandige tuinprofessional is hij dagelijks in gesprek met hoveniers die met dit vraagstuk te maken hebben. 

 

Naast deze sessie kunt u kiezen uit een aantal korte presentaties en/of workshops. Een volledig overzicht van het programma vindt u hier.

Deel dit bericht: