afbeeldingboven-1

ECOLAN® STEUNT TEAM NL!

2 september 2019 Ecolan
World Skills 2019 | ECOLAN®

De jeugd heeft de toekomst! De 2 toppers Lucas Muilwijk & Mario Nederlof hebben tijdens WorldSkills Kazan 2019 (het WK voor beroepen) bij het onderdeel Tuinaanleg ieder een ‘Medal of Excellence’ in de wacht gesleept.

In aanloop naar het evenement zijn de 2 bij onze collega Remi Hoogland in training geweest om de fijne kneepjes te leren over het werken met EPDM vijverfolie. Bekijk een videoreportage over de wedstrijd op onderstaande link:

World Skills | Ecolan.nl
World Skills | Ecolan.nl
World Skills | Ecolan.nl
And the winner is....
Euroskills Team NL

Lucas Muilwijk en Mario Nederlof, studenten van Wellant mbo Houten, hebben tijdens het WK voor beroepen WorldSkills 2019 in Kazan (Rusland) bij het onderdeel Tuinaanleg ieder een ‘Medal of Excellence’ in de wacht gesleept.

De beide jongens behaalden tijdens deze internationale vakwedstrijd voor mbo’ers in hun onderdeel een elfde plaats met 706 punten. Aan het onderdeel Tuinaanleg deden 24 teams mee. De scores van de eerste twaalf teams lagen dicht bij elkaar. In totaal namen aan WorldSkills 2019 in 56 vakwedstrijden 1350 kandidaten uit 63 landen deel. 

De gouden medaille bij Tuinaanleg ging naar Zwitserland. Het zilver was voor Zuid Tirol (Italië) en het brons voor Colombia.

De tuin die Lucas en Mario in vier dagen moesten maken, bestond uit een soort amfitheater met deels bestrating en verder beplanting en een paar plantenbakken, allemaal met stalen randen. Verder waren er een vijver, een waterbak met waterval, een driedelige houten brug en natuurlijk veel beplanting. Daaronder ook twee bakken tegen een muur, die een verticale tuin opleverden. Lucas en Mario lieten op al deze onderdelen veel inzet, kwaliteit en vakmanschap zien.

De deelname van het team Tuinaanleg is mede mogelijk gemaakt door Branchevereniging VHG en Wellant mbo.

Videocompilatie gerealiseerd door Wellant mbo

Deel dit bericht: