EPDM vijverfolie

EPDM vijverfolie, de perfecte basis voor iedere vijver!

EPDM vijverfolie

EPDM vijverfolie, ook wel rubber vijverfolie genoemd, wordt gemaakt van een synthetisch EPDM rubber met producteigenschappen voor een langdurige afdichting van uw vijver. De voordelen van EPDM Vijverfolie van ECOLAN®:

  • Eenvoudig te verwerken
  • Een bewezen gebruiksduur van minimaal 30 jaar
  • In iedere gewenste afmeting leverbaar
  • ECOLAN® is eigen producent dus kwaliteit is gegarandeerd

Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste constructie, het inmeten van de vijver en/of het aanleggen van folie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bereken de hoeveelheid EPDM vijverfolie eenvoudig en snel in onze  "Bereken- en bestelmodule".

VIJVER ONTWERPEN > 

De voordelen van EPDM vijverfolie in vergelijking met PVC vijverfolie

EPDM VIJVERFOLIE PVC VIJVERFOLIE
Verwachte levensduur 30 jaar  X Verwachte levensduur max. 10 jaar
✓ Van nature Uv en OZON bestendig X PVC verhardt onder invloed van UV en Ozon
 Blijvend uitermate flexibel (400%) X Veroudert en craqueleert na verloop van tijd
 Perfect verwerkbaar bij alle temperaturen X Onder de 7°C. lastig verwerkbaar (stug)
✓ De hoeken zijn eenvoudig in te plooien X Maken van hoekplooi is lastiger door stugheid

 

Kies voor de zekerheid van EPDM vijverfolie

EPDM Vijverfolie van ECOLAN®

Waar de één kiest voor een natuurlijke vijver, kiest de ander juist voor een strakke spiegelvijver. Eén ding is duidelijk: voor lang vijverplezier is een goede basis bepalend. Jarenlang werd er veelvuldig gebruikt gemaakt van PVC vijverfolie als vijverafdichting. Al snel werd duidelijk dat PVC onder invloed van UV-straling (zonlicht) al na een aantal jaren ging scheuren en barsten. Het gevolg? Lekkages waar u niet op zit te wachten.

Dit fenomeen staat bekend als het "uittreden van de weekmakers". De oliën die PVC flexibel maakte verdampten als het ware. EPDM vijverfolie kent dit probleem niet. 

Een EPDM vijver bevat geen schadelijke weekmakers en is daarnaast van nature bestendig tegen UV-straling. Het zal u dan ook niet verbazen dat EPDM vijverfolie een bewezen gebruiksduur heeft van minimaal 30 jaar! 

Gebruik vijverfolie van EPDM

Rubber vijverfolie van EPDM wordt vaak ingezet in tuin-, spiegel- en koivijvers, maar is ook perfect materiaal voor de aanleg van watervallen, beekloopjes en fonteinen. Door de hoge kwaliteit rubber in EPDM Vijverfolie blijft de afdichting van uw vijver minimaal 30 jaar mooi.

EPDM vijverfolie op maat

EPDM vijverfolie Rubber 3D Liner

Een van de grote voordelen van EPDM vijverfolie of rubber vijverfolie is dat het perfect op maat als 3D Liner aan te leveren is. Zo ontvangt u uw vijver als een compleet pakket en is de 3D vijverfolie van EPDM direct te installeren.

Een ECOLAN® 3D Liner is als het ware een voorgevormde vijverzak. Deze kunnen we op basis van uw vijvermaten als 3D EPDM vijverfolie produceren. Op deze manier ontvangt u een plooiloze vijverfolie op maat inclusief gevulkaniseerde hoeken. Zo heeft u geen afval en komt u vooral geen afdichtingsmateriaal tekort.

ECOLAN® al jarenlang een begrip onder professionals

vijverfolie

Onder professionele vijverbouwers is ECOLAN® EPDM vijverfolie al jarenlang een synoniem voor topkwaliteit EPDM vijverfolie. Niet voor niets is wereldwijd al meer dan 2 miljoen m2 folie verwerkt. Als producent beheren wij het gehele productieproces, van receptuur tot uitlevering en hierdoor kunnen wij een kwalitatief hoogwaardige EPDM folie waarborgen. Tevens adviseren en assisteren wij u graag bij het kiezen van de juiste constructie, het inmeten van de vijver en/of het aanleggen van folie.
 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze inspiratiepagina of bereken uw droomvijver in onze online "Bereken en Bestelmodule".

 

    Inspiratie opdoen? >