rubber vijverfolie

Rubber vijverfolie: kwaliteit, eenvoud én zekerheid

rubber vijverfolie

Rubber vijvervolie wordt veelvuldig toegepast als afdichting van vijvers en waterpartijen. De vijverfolie wordt geproduceerd uit een een synthetisch rubber, ook wel EPDM genoemd. Wanneer we het hebben over een rubbervijverfolie bedoelen we dus eigenlijk EPDM vijverfolie.

Ten opzichte van traditionele afdichtingen, zoals PVC of een Polyethyleen vijverbak, biedt een rubber vijverfolie unieke producteigenschappen. Verwerkingsgemak, een blijvende flexibiliteit, het duurzame karakter en de extreem lange gebruiksduur (meer dan 30 jaar!) maken het tot het ideale product voor het snel, eenvoudig en langdurig afdichten van iedere vijver.

Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste constructie, het inmeten van de vijver en/of het aanleggen van folie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bereken de hoeveelheid Rubber vijverfolie eenvoudig en snel in onze  "Bereken- en bestelmodule".

VIJVER ONTWERPEN > 

Rubber vijverfolie van Nederlands fabrikaat: ECOLAN®

Wanneer het over rubber vijverfolie gaat, dan gaat het al gauw over ECOLAN® EPDM vijverfolie. Als eerste, en nog altijd enigste, Europese producent staat ECOLAN® al jarenlang onder vijverbouwers synoniem voor topkwaliteit. Met ECOLAN® EPDM rubber vijverfolie opent zich een wereld van mogelijkheden om van elke vijver iets bijzonders te maken. 

Meerdere EPDM systemen voor een optimaal resultaat

Als producent beheren wij het gehele productieproces, van receptuur tot uitlevering. Hierdoor kunnen wij een kwalitatief hoogwaardige EPDM folie waarborgen. Om tot een optimaal resultaat te komen voor uw droomvijver leveren wij meerdere EPDM systemen, welke te verwerken zijn met onze ECOLAN® lijmen en sealants. Wij maken hierbij een onderscheid tussen EPDM vellen of membranen (2D) en in vorm gelaste 3D vijverzakken. Het type vijver is hierbij een belangrijk uitgangspunt.

rubber vijverfolie EPDM vel
EPDM vijverfolie membraan
in vorm gelaste EPDM 3D vijverzak
in vorm gelaste EPDM 3D vijverzak

Door de combinatie van unieke producteigenschappen zijn de toepassingsmogelijkheden onbeperkt.

EPDM rubber vijverfolie is soepel en elastisch
Flexibiliteit

De (blijvende) elasticiteit is het sleutelwoord bij EPDM. Die eigenschap maakt EPDM vijverfolie geschikt voor de meest uiteenlopende vijvervormen en randafwerkingen. Tijdens de afwerking kunnen PVC-buizen moeiteloos worden doorgevoerd en waterdicht ingewerkt. 

 

EPDM rubber vijverfolie is bestand tegen worteldoorgroei

Plantengroei in vijver

EPDM vijverfolie is oersterk. De folie is hierdoor bestand tegen nagenoeg elke vorm van worteldoorgroei*, zodat vrijwel alle overbeplantingen mogelijk zijn.

 

* Let u wel op met riet / bamboe buiten de folie. Tegen de nieuwe uitlopers van deze agressieve planten is zelfs EPDM vijverfolie niet opgewassen!

EPDM rubber vijverfolie bevat geen agressieve weekmakers

Geen agressieve weekmakers

ECOLAN® vijverfolie bevat geen giftige stoffen, zware metalen of agressieve weekmakers die uit het materiaal kunnen treden. Vissen en planten kunnen hierdoor direct na de aanleg in het water worden uitgezet. 

EPDM rubber vijverfolie is een duurzaam product

duurzame EPDM vijverfolie

De bewezen gebruiksduur van meer dan 30 jaar, de milieuvriendelijke samenstelling van het product en de mogelijkheid om het te receyclen leiden tot een minimale milieubelasting. Dit maakt EPDM vijverfolie de meest duurzame vijverafdichting die er is.

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze inspiratiepagina of vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

    Inspiratie opdoen? >