Ecolan_13

ECOLAN® vijverfolie, eenvoudig te verwerken

Gedurende het gehele jaar kunt u een vijver aanleggen met ECOLAN® EPDM vijverfolie. Wanneer u kiest voor een plantrijke vijver dan is het voorjaar hiervoor de beste tijd. De vijverplanten hebben in het voorjaar nog volop de tijd om aan te slaan. Wanneer een plantrijke vijver wordt aangelegd in de zomer, dan bestaat de kans dat het vijverwater snel groen kleurt door de algengroei. Echter ook deze algengroei is te voorkomen.

Voor ieder ander type vijver is er geen geschikt jaargetijde aan te wijzen. Natuurlijk hierbij wel in het achterhoofd houdend dat de weersomstandigheden een onzekere factor zijn. 

STAPPENPLAN

Zodra u uw droomvijver heeft besteld via onze bestelmodule, kunt u beginnen met de voorbereidingen voor het verwerken van de vijverfolie. Dit begint natuurlijk met het graven van een gat of het bouwen van een constructie.

Wanneer u gekozen heeft voor een in vorm gelaste 3D liner, hoeft de vijverfolie enkel in de constructie te worden gehangen. Wanneer u gekozen heeft voor een 2D vijvervel, dan vindt u bij stap 1 twee eenvoudige en korte stappen om uw eigen droomvijver aan te leggen.

 

Stap1. Verlegging

Stap2. Het maken van naadverbindingen

Stap3. Aanbrengen van doorvoeren

Stap4. Aanbrengen van een bodemafvoer

 

Indien wenselijk kunt u er voor kiezen om eerst kunststof randbeschoeiing aan te brengen.