Ecolan_17

Uw eigen vijver ontwerpen: ECOLAN® helpt u op weg

Het ontwerpen van uw eigen vijver is geen moeilijke klus. Wel is een goed doordacht vijverontwerp een bepalende factor bij het uiteindelijke resultaat van uw vijver. Wanneer uw vijver is gerealiseerd, is het lastig om ontwerpfouten te herstellen. Veel voorkomende problemen naar aanleiding van ontwerpfouten zijn bijvoorbeeld lekkages, vissterfte en troebel water.

Waar moet u opletten bij het ontwerpen van uw vijver?

Wilt u zelf aan de slag gaan met het ontwerpen van uw vijver dan adviseren wij u om in ieder geval rekening te houden met wat belangrijke punten. Bij het ontwerpen van uw droomvijver kunt u natuurlijk geheel uw eigen invulling geven aan de vijver. Wij helpen u stap voor stap bij het aanleggen van uw vijver.

Plaats van de vijver in de tuin

✓ Zorg voor een plek waar een gedeelte van de dag de zon op staat.
✓ Vermijd plekken onder bomen vanwege bladafval.
✓ Plaats de vijver bij een terras om er optimaal van te kunnen genieten.
✓ Check vooraf altijd of er leidingen liggen en hoe diep het grondwater zit.

De vorm of het soort vijver

De gekozen vorm of het soort vijver heeft een grote invloed op de uitstraling van de vijver. Doorgaans past bij een kleine tuin een strakke vijver beter dan een vijver met een natuurlijke of organische vorm. Het aanwezige lijnenspel van bestrating, schuttingen, muren en beplanting valt hier vaak goed samen met de lijnen van een strakke vijver. Bij een grote tuin is het de geleidelijke overgang tussen vijver en tuin vaak hetgeen wat in het oog springt.

 

    Inspiratie opdoen? >       

strakke vijver met strak lijnenspel
Bij een strak lijnenspel hoort een strakke vijver
Natuurlijke overgang tussen vijver en tuin
Natuurlijke overgang tussen vijver en tuin
Welke stappen zijn verder belangrijk

Naast alle bovenstaande belangrijkste punten om stap voor stap uw vijver aan te leggen, geven wij u graag nog meer tips. Klik op onderstaande punten om dit te bekijken.

Vijver ontwerpen: Waar op te letten?
✓ Keuze type vijverfolie
 Beschoeiing aanbrengen

EPDM vijverfolie als betrouwbare basis

Bij het ontwerpen van uw vijver speelt ook de materiaalkeuze een niet te onderschatten rol. Het is namelijk zonde als de gekozen filterset te weinig capaciteit heeft waardoor het water verandert in een groene brei. Met het oog op de langere termijn wilt u lekkages natuurlijk voorkomen. Een betrouwbare afdichting is hierom belangrijk. 

Voor een optimaal resultaat is het daarom van belang te kiezen voor een degelijke constructie met duurzame en hoogwaardige materialen. 

Voor het afdichten van uw vijver kiest u met ECOLAN® EPDM vijverfolie voor zekerheid én kwaliteit. EPDM is het ideale materiaal voor het snel en eenvoudig afdichten van de bodem van vijvers en andere waterpartijen. Het materiaal is blijvend elastisch (400%), oersterk, van nature Uv- en ozonbestendig en is vorstbestendig tot -45 graden Celsius. Dit alles gecombineerd met een bewezen gebruiksduur van meer dan 30 jaar!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bereken uw droomvijver eenvoudig en snel in onze  "Bereken- en bestelmodule".

VIJVERFOLIE BEREKENEN > 

Verschillende soorten vijvers
Biologische vijver
Zwemvijver
Koi vijver
Spiegelvijver
Visvijver